16 noiembrie 2012

Cum sa ne alegem cainele de apartament


Multi stapani de caine iti vor spune ca a locui la bloc si a creste un caine sunt doua lucruri care nu se prea potrivesc. Ei bine, acestia se inseala! Nu este neaprat necesar sa ai o curte uriasa la periferie pentru a avea un caine fericit. Trebui doar sa te interesezi un pic inainte de achizitionarea unui caine si sa alegi o rasa care se potriveste cu traiul in apartament.

Doar pentru ca un caine este mic nu inseamna si ca el este facut pentru a-si duce existenta pe canapea. Unele rase de caini mici sunt mult prea vocale si va vor cauza inevitabil probleme cu vecinii, in timp ce alte rase sunt mult prea energice. Chihuahua, spre exemplu, este probabil cea mai prosata alegere pentru un caine de apartament (in ciuda dimensiunilor minuscule) deoarece aceasta rasa are tendinta de a latra foarte mult, este energic si... foarte agresiv.
Va mai pot oferi drept exemplu si o cunostinta de-a mea, care a platit o amenda frumusica in urma unei sesizari facute de vecinii exasperati de urletele pudelul sau inchis in casa de dimineata pana seara, cat timp respectivul este la servici.

In acelasi timp, exista si rase de caini mari care se potrivesc perfect cu traiul in apartament. De exemplu, despre Greyhound datorita scopului pentru care a fost creata rasa se poate crede ca ar avea nevoie de spatiu pentru a alerga, dar in realitate acest caine foarte calm si docil daca i se asigura necesarul minim de miscare.

Intr-un articol de specialitate am gasit o lista cu 10 cei mai potriviti caini de apartament. Lista este ordonata de la cel mai mic la cel mai mare (nu in functie de gradul de docilitate) si o puteti urmari in continuare:

1. Yorkshire Terrier
2. Maltese
3. Boston Terrier
4. French Bulldog
5. Cavalier King Charles Spaniel
6. English Bulldog
7. Basset Hound
8. American Staffordshire Terrier
9. Greyhound
10. Great Dane

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu