5 decembrie 2012

Cum sa vinzi o casa repede si la un pret avantajos



Daca intentionezi sa-ti vinzi casa in climatul economic actual, sunt sigur ca vei dori in primul rand sa o faci foarte repede, dar in acelasi timp sa nu iesi nici in pierdere. Pentru cei care au nevoie de un pic de ajutor, iata mai jos cateva sfaturi care vor ajuta cu siguranta la atingerea acestui scop - obtinerea unui pret bun intr-un timp cat mai scurt:

Primele impresii

Prima impresie pe care o face casa ta este la fel de importanta ca ceea ce se afla in interiorul casei. Schimba/repara usa de la intrare, zugraveste peretii exteriori, curata un pic curtea (daca exista). O casa curata la exterior transmite impresia de curatenie si pentru interior.

Interiorul

Cand vrei sa vinzi o casa poti fi foarte stresat de faptul ca proprietatea ta nu este indeajuns de curata si ingrijita. Apeleaza la un serviciu de specialitate daca nu vrei ca dezordinea sa fie motivul  care indeparteaza cumparatorii. Asigura-te ca vei scapa de lucrurile inutile si ca nu lasi orice gunoi aruncat la intamplare. O idee buna este sa dai un strat proaspat de vopsea si in interior, nu doar la exterior. Acest lucru va lumina peretii si se recomanda folosirea unor culori pastelate in detrimentul unor tonuri neutre.

Mirosul

Un alt aspect foarte important care atrage atentia cumparatorilor este si mirosul. Este de evitat prezentarea casei in momentul in care persista inca urmele unei petreceri la care s-a fumat excesiv sau poate s-au gatit mancaruri cu miros persistent (peste, usturoi, ceapa etc.). In aceste conditii, inaintea unei vizionari este recomandat sa deschizi toate ferestrele cu cel puti o ora inainte de sosirea cumparatorilor.

Sublinierea elementelor forte

Desi tu stii cat de valoroasa este casa ta, este posibil ca potentialii cumparatori sa nu observe toate detaliile importante, dar care nu sunt vizibile de la prima vedere. Un dresing aflat in spatele unei usi, faptul ca soarele lumineaza curtea pe toata durata zilei, un balcon spatios, toate acestea sunt doar cateva exemple de elemente care merita a fi evidentiate (in cazul in care exista). De asemenea mai trebuiesc evidentiate avantajele pe care locatia le poate oferi: un magazin aflat la cativa metri distanta, o scoala aflata pe strada vecina, un acces rapid la mijoacele de transport in comun, toate aceste elemente trebuiesc mentionate, deoarece cumparatorul poate nu este familiarizat cu imprejurimile, asa ca aveti chiar voi grija ca aceste informatii sa ajunga la el! Trebuie sa va asigurati
ca potentialul cumparator va pleca cu sentimentul ca este informat nu doar despre caracteristicile locuintei propriu-zise, ci si in privinta imprejurimilor si a cartierului in care se afla proprietatea pe care acesta doreste sa o cumpere.

Ofera-le posibilitatea sa discute

Nimic nu este mai sufocant decat un proprietar de casa care nu te lasa sa te sfatuiesi cu persoana cu care ai venit la vizionare (sot/sotie, o ruda, un prieten). Nu spune nimeni ca trebuie sa-i inchizi in dormitor timp de o ora, dar sa-i lasi pret de cateva minute in living-room pentru a putea discuta despre ce au vazut - asta poate fi o decizie care sa lucreze in avantajul tau. Chiar daca vrei sa vinzi rapid o casa, cumparatorii tot vor avea nevoie de timp pentru a se gandi si a se sfatui in legatura cu proprietatea pe care intentioneaza sa o cumpere. Cel mai bine este ca acest lucru sa se intample chiar la fata locului, asa ca ofera-le cumparatorilor spatiul necesar pentru a face asta!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu