30 ianuarie 2013

Burj Khalifa sau cladirea de aproape 1 kilometru... in inaltime!



Daily Mail a publicat un set de imagini surprinse de fotograful englez Gerald Donovan, care a reusit sa surprinda frumusetea privelistii din varful celei mai inalte cladiri din lume, Burj Khalifa, din Dubai.

Din turnul cu o inaltime de 828 de metri, Donovan a realizat 48 de fotografii panoramice, fiecare cu o rezolutie de 80 mega-pixeli. Acestora le-au fost alaturate inca 22 de poze, astfel incat la final rezultatul a fost unul uimitor: imaginea obtinuta poate fi rotita, marita sau inclinata (gen Google Maps), oferind vizitatorilor virtuali o priveliste spectaculoasa. Iata cateva exemple:


 
 
 
 
 
 


Constructia cladirii Burj Khalifa a inceput in septembrie 2004, exteriorul sau a fost finalizat in octombrie 2009, in timp ce inaugurarea oficiala a avut loc in data de 4 ianuarie 2010. Costurile totale ale proiectului s-au ridicat la 1,4 miliarde de dolari.

Mai jos puteti viziona un clip de doar 3 minute in care puteti vedea cum a fost ridicata de la zero cea mai inalta cladire din lume. Clipul mai poate fi urmarit si pe canalul YouTube Nelu Mirea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu