25 ianuarie 2013

Fashionelu

El este Fashionelu si este noul membru al familiei noastre. In urma cu cateva saptamani, va prezentam o lista cu cei mai potriviti caini de apartament, moment in care mi-a incoltit in minte aceasta idee, si anume de a ne lua un nou catelus.

V-ati prins de unde vine numele lui, Fashionelu? Fashion - dupa o pasiune comuna de-a mea si de-a prietenei mele, si Nelu, dupa numele meu - Ion (Nelu) Mirea. Ea, prietena mea, zice ca este dragut, si ce nu facem noi pentru fetele noastre? Ei bine, Nelu Mirea nu face exceptie, si pentru placerea fetei lui, a fost de acord sa numim bietul catel Fashionelu...

Despre caine ce sa va spun? Este un pui de Bulldog Francez si iata ce am gasit in cautarile mele pe internet despre aceasta rasa:

Desi denumirea rasei o plaseaza in Franta, specialistii opineaza ca simpaticul Bulldog Francez isi are de fapt radacinile in Anglia.

Bulldog-ul Francez arata foarte similar cu un Mastiff miniatural. Desi are un corp mic si compact, umerii sunt lati, pieptul este adanc si gatul solid. Intregul corp etaleaza o musculatura bine pusa in evidenta, iar capul cu botul turtit si urechile ample, erecte, ca de liliac, reprezinta punctul forte al
infatisarii acestui caine simpatic si amuzant.

Sunt caini jucausi, alerti, vioi si implicati in activitatile care se derulează in jurul lor, mai ales in prima parte a zilei. Descendenta speciala ii face sa se comporte destul de bataios in unele situatii, aspect valabil mai ales in cazul masculilor. Sunt curajosi si se angajeaza rapid in dispute cand sunt
provocati, fara a se lasa intimidati de talie. Regimul de activitate general nu este foarte ridicat, isi consuma destul de repede energia si se instaleaza comod intr-un colt linistit, devenind somnolenti.

Un animal de companie comod, afectuos si reconfortant. Este un caine destul de usor de intretinut, contribuie la intretinerea unei bune atmosfere in familie, poate fi transportat cu usurinta in calatorii si vacante alaturi de membrii familiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu