5 martie 2013

Orasul viitorului - Made in China by USA


 O companie de investitii chineza a angajat un birou de arhitectura american pentru a proiecta o suburbie high-tech de mare densitate. Atunci cand va fi gata, orasul-satelit va putea gazdui 80.000 de locuitori pe o suprafata de doar 1.300 mp. Estimarile spun ca acest oras al viitorului va  consuma cu 48% mai putina energie si cu 58% mai putina apa decat un oras actual cu numar similar de locuitori.

Dezvoltatorul privat Beijing Vantone Realestate s-a asociat cu americanii de la Adrian Smith & Gordon Gill Architecture si vor crea impreuna proiectul Tianfu Ecological City - un oras prototip care va putea servi drept exemplu si pentru alte locatii din China dar si din alte tari. Ideea este sa construiesti un oras compact care sa includa de asemene si multe spatii verzi.


Infrastructura, drumurile si accesele pietonale vor reprezenta 25% din suprafata constructiei, 60 de procente vor fi rezervate diverselor cladiri care intra in componenta proiectului, in timp ce ultimile 15 procente vor fi alocate parcarilor si spatiilor verzi.

Una peste alta, aceasta folosire inteligenta a tehnologiei, planificarii si conservarii ar trebui sa produca un mediu in care sa fie atat rentabil cat si placut sa locuiesti. In vreme ce numarul populatiei este in contiuna crestere, aceste orase verticale vor deveni o necesitate, pentru a permite pastrarea terenurilor agricole. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu