21 martie 2014

Festivalul Saint Patrick, evenimentul animat in spirit irlandez

Intre 15-19 martie in Bucuresti s-a desfasurat Festivalul Saint Patrick, pe parcursul caruia a fost redata atmosfera traditionala irlandeza. 

Inceput vineri cu Gala de deschidere la Hotelul J.W. Marriott, festivalul a continuat sambata cu un spectacol de muzica si dans traditional irlandez unde au participat peste 40 de dansatori de muzica irlandeza care si-au unit fortele pentru a realiza cea mai mare reprezentatie de dans  traditional irlandez din Romania. 

Duminica au plecat din Piata George Enescu si au strabatut Calea Victoriei ca in final sa se opreasca in Centrul Vechi nu mai putin de zece care alegorice decorate festiv in stil irlandez. 

Intr-o atmosfera de poveste , carele au defilat pe ritmul cantecelor traditionale irlandeze interpretate la cimpoaie. Ca meniul sa fie complet, au fost prezenti si dansatorii de muzica traditionala irlandeza.

Luni artistii irlandezi si cei romani: Córas, Vyvienne Long, Aoife Dermody, U2 Zen Garden, Antonia, Vunk, The Dada, Mojo Band, Blackbeers și DJ Kormak si-au unit talentele si au sustinut un concert public in Centrul Vechi.

Marti a fost programat Concertul Clasic al lui Vyvienne Long, una dintre cele mai apreciate cantarete si violonceliste din Irlanda alaturi de Cvartetul “Adagio” si percutionistul Bogdan Pop si a fost sustinut in Biserica Anglicana.

Miercuri seara locatia festivalului s-a mutat din nou, de aceasta data la Cercul Militar National. Acolo, participantii au fost incantati de acordurile muzicii clasice, de vocea renumitei soprane irlandeze Patricia Brady si de cea a talentului tenor Florin Ormisan, acompaniati pe fundal de Orchestra Cercului Militar. 

Per ansamblu, festivalul mi-a intrecut asteptarile.

Voi ati participat?

2 comentarii:

  1. Se stai cercando un interior designer professionista per la tua casa a Milano, lo Studio dell'architetto Veronica Patta è la scelta ideale.
    Con la sua esperienza, creatività e attenzione ai dettagli, l'architetto Patta e il suo team possono trasformare la tua casa in uno spazio affascinante e funzionale, riflettendo il tuo stile e le tue esigenze.
    Per ulteriori informazioni e per contattare lo Studio dell'architetto a Milano Veronica Patta, visita il loro sito web ufficiale: Architetto Milano Veronica Patta .

    RăspundețiȘtergere